EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail08:45 | 03.04.2014прегледи 966 коментарикоментари 0


Училищата, в които ще се провеждат избори, да намерят други места за изпращанията на абитуриентите и тържествата за завършване на първи клас. Тази заповед е разпратена до директорите на учебните заведения, съобщава от първа страница вестник Труд. В периода на подготовка, на местата за гласуване, по принцип, не се допускат външни лица, обяснява пред изданието Ваня Кастрева, началник на инспектората в София. Стандарт допълва, че церемониите по изпращането на зрелостниците ще се проведат в читалища и културни домове. Няма да могат да се проведат на територията на училищата и честванията за Деня на славянската писменост и култура - 24 май.

Държавата ще строи по 7 и половина квадратни метра на ром, пише вестник 24 часа. В момента се мисли върху стандарт за строителството на социални жилища за ромите. Според министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов, жилищната площ на човек трябва да е поне 7,5 кв. м на член от домакинството, колкото са били строителните норми по времето на социализма.

И МВР призна, че има бум на нерегистрираната престъпност, е водещото заглавие на вестник Сега. Изданието допълва, че за първи път МВР признава, че българите нямат доверие в полицията и затова масово не се обръщат към нея, когато станат жертва на престъпление. Вътрешният министър планира да подложи всички полицаи на детектор на лъжата.

Закон отписва борчове на вечни длъжници, информира вестник Преса и уточнява, че за първи път у нас ще бъдат отписвани борчове на вечни длъжници, които с години не могат да се издължат на кредиторите си. Това ще става по строго определен ред, описан в проект на Закона за защита при свръхзадълженост на физическите лица, по-известен като Закон за частния фалит. В близките дни Министерството на правосъдието, подготвило проекта, ще го внесе за обсъждане в правителството.

В Топ 5 сме по износ за ЕС, акцентира вестник Новинар. В интервю за изданието Веселин Илиев от Българската стопанска камара посочва, че България е в челната петица сред страните-членки на Европейския съюз по износ за общността. Най-голям дял от износа на страната ни имат различните суровини като горива и мед, както и продукти от електрониката. Илиев допълва също, че страната ни е изнесла козметика за 200 милиона долара в чужбина през 2012-та година.

Под заглавие Можем да станем спа курорт на богатите вестник Стандарт предлага интервю с председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров. Той иска и евтини заеми за индустриалци, които инвестират в иновации.

Вестник Дума цитира годишния доклад на ЦРУ, според който страната ни е шеста по смъртност в света. По-висока смъртност от България има само в пет държави - Южна Африка, Украйна, Лесото, Чад и Гвинея Бисау. По раждаемост, пък България е чак на 210-о място, което е почти на дъното на класацията.

Всички вестници съобщават и за опожарената кола на журналиста Генка Шикерова. Пред Труд тя е категорична: Подпалвачът няма да ме свали от екран!./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg