EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail10:10 | 15.01.2014прегледи 872 коментарикоментари 0


Държавата започва масирани проверки на нелегални превозвачи. Това стана ясно само ден след като автобусните компании заплашиха, че ще спрат да возят пътници от 1-ви февруари, ако не получат подкрепа от властта. Мярката определено е крайна и неочаквана, но е факт, че от 2400 автобусни компании в страната преди три години, сега са останали не повече от 950. Ако нещата останат без промяна, в края на годината ще оцелеят не повече от 500, обяснява пред вестник ТРУД председателят на Съюза на автобусните превозвачи Галя Топалова.

Не може за неплатени осигуровки да се лежи като за убийство, смятат експерти в коментар на новия Наказателен кодекс, който ще бъде обсъждан в Министерския съвет. Промените предвиждат до 6 години затвор за всеки шеф, който не е внесъл в хазната осигурителни вноски в размер на не по-малко от 25 минимални заплати. Ако сумата гони 140 заплати, наказанието може и да е до 8 години, колкото се дава и за непредумишлено убийство, посочва по темата СТАНДАРТ.

Икономическата свобода се е повишила леко през последната година, но като цяло страната продължава да изостава от средните за страната стойности - показват данните на ежегодното изследване по въпроса. Страната заема 61-во място от общо 178 държави, отбелязва КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

Основната заплата в МВР ще бъде увеличена не с 5, а с 8%. Освен полицаите повече пари ще получат и заетите в администрацията, завява пред вестник ПРЕСА заместник вътрешният министър Васил Маринов. Увеличение от минимум 5 на сто обеща през септември министър Цветлин Йовчев, припомня изданието.

Лошото правосъдие струва все по-скъпо на бюджета на съдебната власт. От януари до края на ноември 2013-а година тя е дължала над 3 милиона и 860 хиляди лева обезщетения по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, посочва в публикация вестник СЕГА.

Сметната палата ще проверява най-големия дарител на вътрешното министерство - "Безконтактни мултиплексорни системи", отбелязва НОВИНАР.

"Ранобудните студенти" развяха бялото знаме и отмениха изцяло окупацията на Софийския университет. Дебатите около отмяната й са били изключително разгорещени, а идеята е била на група от 12 студенти, пише ТЕЛЕГРАФ.

Всички депутати от парламентарната група на "Атака" мислят да се откажат от имунитетите си днес. Така те ще изразят протеста си срещу искането на главния прокурор Сотир Цацаров да отнеме този на партийния лидер Волен Сидеров заради скандала на летище Варна, съобщава по темата вестник 24 ЧАСА.

Излизането на инициативата на президента Георги Първанов АБВ със самостоятелна листа на евроизборите с водач Ивайло Калфин е една от основните теми на вестниците. ДУМА цитира лидера на БСП Сергей Станишев, че решението на Калфин предизвиква дълбоко разочарование и е насочено срещу левицата. "Развод в БСП" е заглавието в ТРУД, "Окопната война в БСП започна" - гласи заглавието във вестник СЕГА, а Стандарт озаглавява материала си: "Челен сблъсък в БСП"./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049