EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес + 200 лв.глоба, хотел Виктория

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес + 200 лв.глоба, хотел Виктория

mail08:48 | 09.04.2015прегледи 1530 коментарикоментари 0


"Хотел затрупа четирима", съобщава на първа страница "Стандарт". Издирват се трима затрупани и един загинал, по последна информация. 50-годишна сграда рухна в курорта "Слънчев ден", работниците бутнали едновременно няколко подпорни стени. Сградата трябвало да бъде разрушена, за да се освободи теренът за строеж, пояснява "Стандарт".

Погребението на първородния син на Симеон Сакскорубгготски - Кардам, новите обвиняеми за казуса "КТБ" и споразумението с американските електроцентрали са теми, застъпени във всички централни вестници днес.

Според "Монитор", по-ниските тарифи за американските тецове ще спрат увеличаването цената на тока.

300 лева са необходими за великденска трапеза, е изчислил екипът на вестник "Земя". Агнешкото месо поскъпна до 15 лева за килограм, а зеленчуците се продават два пъти по-скъпо, български няма, допълва изданието на първа страница.

Водещото заглавие на "Труд" е: "Борисов слива НАП и митниците", за да пребори контрабандата. Митниците и Гранична полиция имат една седмица да убедят премиера, че работят.

"Защо няма осъдени митничари и граничари за корупция", пита в разследване вестник "Преса" и цитира окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов, който заявява:"Саботират ни, има натиск".

"Капитал дейли" припомня, че сливането на двете агенции присъства в управленската програма на ГЕРБ.

"Образователната комисия в парламента повиши 4 колежа във висши училища", пише в днешния брой на "Сега". Макар отдавна да се говори за нуждата от свиване на раздутата мрежа от ВУЗ-ове у нас, депутатите, без никакви дебати, одобриха промените в статута на учебните заведения. В интервю за "Сега", председателят на Българския зъболекарски съз Борислав Миланов съобщава тревожния факт, че 150 зъболекари са получили миналата година разрешително за работа в чужбина. Изтичането на медицински кадри се наблюдава и при стоматолозите и има опасност те да изчезнат в по-малките населени места. Скритата безработица в сектора е 30 на сто.

"Глобяват кметове за боклук в реките", съобщава "Преса" и пояснява, че мярката се предприема заради опасността от наводнения. Срокът за изчистване на отпадъците от речните корита е 15-и април, е предупредила министърът на околната среда Ивелина Василева.

В интервю за "Труд", министърът на спорта Красен Кралев заявява, че започват масови проверки какви препарати употребяват спортистите, защото България иска чист спорт.

"200 лева глоба за паркиране на тротоар", пише на първа страница "24 часа". Това е една от промените в Закона за пътищата, предизвикали бурни дебати вчера в пленарната зала. Второто четене предстои.

В интервю за "Дума", депутатът от БСП Румен Гечев заявява позицията си против договора на Европейския съюз със Съединените щати и казва, че той е унизителен за България. "Американското правителство очевидно няма никакво доверие на кабинета на Бойко Борисов", казва още Гечев.

"Земетресение край Самоков нямаше", казва за "Новинар" сеизмологът проф. Емил Ботев от БАН по повод информация от вторник сутринта на Европейския сеизмологичен център. Тогава е имало раздвижване на разломни зони, уточнява проф. Ботев.

"Пенсия от 1 300 лева не е прах в очите", категоричен е експертът Иван Нейков в интервю за "Монитор". "За да мотивираме хората, трябва да падне таванът на парите за старост", допълва той.

В "24 часа" е поместена окончателната карта на третия лъч на метрото, строителството започна наесен, ще има седем станции.

"Фалшификации провалят електронното записване на първолаците", обяснява в "Телеграф" директор на столично училище. Според него, опашките от родители за записване на децата са безсмислени.

Всички днешни вестници пишат за удостояването на Стефан Данаилов с почетната статуетка "Аскеер" за принос към театралното изкуство". /БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg