EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Печатът: Водещи теми & заглавия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът: Водещи теми & заглавия

mail09:40 | 11.05.2015прегледи 1416 коментарикоментари 0


"Трудът в България е 6,5 пъти по-евтин от средното за Европейския съюз", пише на първа страница вестник 24 часа. Данните са на Евростат. Работодателите са отделили най-малко разходи спрямо колегите си в Евросъюза за заплати, с което увеличават, вместо да скъсяват, изоставането в заплащането спрямо средните равнища в съюза.

Капитал дейли информира на първа страница: "Печалбите на бизнеса растат през 2014 година". Това показват обобщени данни на финансовите резултати на компаниите в страната.

Стандарт, обаче цитира българската статистика, която е отчела, че през последните 10 години животът на българите значително се е подобрил.

В анализ във вестник Сега се посочва, че реформата в заплащането на труда у нас още е във фаза "орел, рак и щука".

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов констатира в интервю за Монитор, че българинът отделя най-много часове за работа през живота си в целия Европейски съюз.

Само 0,2 на сто от стопанствата у нас получават подкрепа по селската програма за финансиране на европейския съюз, съобщава вестник Земя, като се позовава на анализ на Еврокомисията.

В интервю за Труд председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова изразява притеснение за сливането на болниците, предвидено от министър Петър Москов.

Вестник Сега съобщава: "Бум на немотивирани искания за проследявания на телефонни разговори и имейли". Софийският районен съд, обаче отхвърля всяко трето искане на службите и прокуратурата, посочват от изданието.

Темата на Монитор - "10 хиляди лева за лъжливи показания в съда". Ромски лидер плащал на мними очевидци, за двойна сума казаното вече от свидетели се оттегля в съда.

Преса пише на първа страница: "Съдебен изпълнител от Пловдив откраднал 2 милиона лева" от 2006 до 2011 година. Злоупотребата била разкрита, след като отнели правата на частния съдебен изпълнител.

Телеграф е изчислил, че всеки от кандидатстващите седмокласници ще бъде приет, освен ако не получи двойка на изпитите. Броят на свободните места е почти равен на кандидатстващите, дори и в София, където са струпани най-много ученици. От вестника изчисляват още, че плащаме с 40 на сто повече за парно и топла вода през април спрямо април миналата година.

"Новите метростанции не са ефективни", констатира Дума, пътуването дори се оскъпява, променени са и автобусни маршрути. Общински съветници от левицата в столицата настояват за почасово таксуване в градския транспорт.

Стандарт излиза с водещо заглавие, посветено на македонската криза. "Терор на 190 км от София" - осем македонски полицаи и 14 нападатели убити в Куманово.

"Кървава баня в Македония", пише на първа страница Новинар и допълва "Куманово заприлича на Украйна". Изданието коментира дали нападението е опит за отклоняване на вниманието или пък е стремеж да се дестабилизира страната.

В интервю за Преса директорът на македонския Център за изследване и правене на политика д-р Жидас Даскаловски, прогнозира, че майданът в Скопие е напълно възможен. Кулминацията на протестите е насрочена за 17 май, а въоръженият инцидент в Куманово вещае ново напрежение, предвижда още ученият.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886