EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печат: Водещи теми & заглавия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печат: Водещи теми & заглавия

mail09:40 | 17.02.2015прегледи 1076 коментарикоментари 0


"Млякото по-евтино от водата" е водещото заглавие на вестник "Земя". Изкупните цени падат за втора година, секторът е заплашен от ликвидация, предупреждават животновъди. Министър Десислава Танева обещала, от 1-и март, секторът да е приоритетен в новата схема за субсидиране, пише още "Земя".

Водеща тема на "Монитор" и "Телеграф" е опитът на висшите учебни заведения да спасят съществуването си, ръководствата принуждават асистенти и докторанти да се записват като студенти, за да бъдат запазени работните места и държавните субсидии.

В интервю за "Монитор", ректорът на Техническия университет в София, проф. Георги Михов, заявява, че трябва да се промени философията на финансиране на ВУЗ-овете и да се търсят и други източници на приходи.

"Преса" продължава темата за кризата във висшето образование с интервю с ректора на Библиотекарския университет проф. Стоян Денчев. Той възразява срещу нападки на депутати от ГЕРБ и "Реформаторския блок" с данни, че всяка година има между 15 и 30 кандидат-студенти за едно място.

Близо 500 са оплакванията от пациенти за 2014-а година, делата за лекарски грешки се точат с години, е друга водеща тема в "Телеграф". Една от описаните фрапиращи грешки е с жена, чиято бременност била сбъркана с гастрит.

Визитата на външния министър на Украина Павло Климкин е сред отразените в пресата събития. Според "Новинар", координационен център ще поддържа постоянна връзка с нашенците в Донбас.

"Стандарт" акцентира на казаното от министър Климкин, че само 20 бесарабски българи имали повиквателни за мобилизация и че всякакви други данни са спекулации.

"Мирът май се отлага", пише "Дума" и добавя, че въпреки примирието, в Дебалцево е имало интензивен обстрел.

"Новинар" цитира информация на БНР за подготвяни промени в социалното подпомагане и осигуряване. Те ще се обсъждат в четвъртък, на тристранен съвет. Една от идеите е да отпадне издаването на осигурителна книжка.

"Сега" пише на първа страница "Финансовият министър заложи на откровен шантаж за дълга", Владислав Горанов се изнерви от съпротивата, която сам предизвика; и допълва с друго заглавие "Кабинетът се презастрахова с над 3 милиарда лева с новия външен дълг". Според експерти, сметките за новите заеми са правени при много песимистичен сценарий и не отчитат скрити резерви в хазната.

В интервю за "24 часа", депутатът от БСП Петър Кънев, председател на икономическата комисия, коментира, че само лихвите по новите дългове за тази година са 800 милиона лева и, ако няма развитие на икономиката ни, гръцкият сценарий не е далечен за страната ни.

"Труд" и "24 часа" избират като водещи теми намеренията на ГЕРБ да спечели 100 кметски места на предстоящите местни избори. "Труд" уточнява, че Цветан Цветанов е обявил целите си във велико Търново, при откриване на офис на евродепутат от партията. ГЕРБ планира да има и 1601 общински съветници.

Сегашни кметове, в опит да запазят постовете си, трескаво обявяват намерения да финансират културата по места и да обновяват основни улици, пише "Стандарт".

"Капитал дейли" пък цитира статистика, че чуждите инвестиции са се понижили със седем процента миналата година, но съобщава на първа страница за нова инвестиция - японци ще строят завод за пнвематична техника до Пловдив./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144