EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Печалби на Twitter, Credit Suisse, Boeing, VW

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печалби на Twitter, Credit Suisse, Boeing, VW

mail17:37 | 30.04.2018прегледи 2213 коментарикоментари 0


Платформата за микроблогове Twitter обяви печалба от $61 млн. или 8 цента на акция за първото тримесечие на годината. С отчитане на еднократни печалби и разходи, което е с 4 цента над очакванията на Уолстрийт, според данни на консултантската компания Zacks Investment Research. Приходите от $664,9 млн. надминават очакванията на анализаторите, които прогнозираха приходи от 609,9 млн. долара.

Швейцарската банка Credit Suisse обяви чиста печалба от 694 млн. швейцарски франка ($609 млн.) за тримесечието от януари до март, което е най-добрият резултат за първо тримесечие от три години. Чистата печалба за отчетния период е нараснала с 16% на годишна основа, като оперативните разходи са се понижили още повече, а мениджърите по управление на частни капитали са привлекли повече активи на богати клиенти. Резултатите са получили тласък и от приходите на Credit Suisse в Азия, които са се увеличили с 12% до 991 млн. швейцарски франка. Банката бе на червено през изминалите три години, борейки се с последиците на финансовата криза от 2008 година. 

Повишеното търсене на пътувания помогна на Boeing да надхвърли очакванията на Уолстрийт за приходи и печалба през първото тримесечие. Печалбата възлиза на $2,48 млрд. или $4,51 на акция. Печалбата на акция, с отчитане на еднократните разходи, е била $3,64 - доста над очакванията на анализаторите от $2,59. Приходите достигат $23,38 млрд., като компанията от Чикаго е доставила 184 граждански самолета.

Германският автомобилен производител Volkswagen отчита изненадващо понижение в оперативната си печалба през първото тримесечие на 2018 година, предаде "Ройтерс". Причината са промени в отчетността, негативни за фирмата промени във валутните курсове и по-високи технологични разходи. Приходите на компанията преди облагането им с лихви и данъци са намалели с 3.6% до 4.21 млрд. евро, показват представените от компанията данни за финансовото представяне през първото тримесечие на годината. Прогнозата на "Ройтерс" за която агенцията се е допитала до банки и борсови посредници, беше, че оперативната печалба на концерна ще е около 4.47 млрд. евро. Дори и без промените в отчетността оперативната печалба на германския автопроизводител е под прогнозата – малко под 4.37-те млрд. евро, отчетени за първото тримесечие на 2017 г. Въпреки понижението в оперативната печалба на Volkswagen, приходите на компанията се очаква да надхвърлят с около 5% рекордните 231 млрд. евро за 2017 г. Причината е прогнозата, че доставките на концерна ще надхвърлят миналогодишните 10.7 млн. превозни средства.


Тагове: Twitter, Credit Suisse, Boeing
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg