EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Петролните държави близо до споразумение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петролните държави близо до споразумение

mail14:33 | 20.09.2016прегледи 1846 коментарикоментари 0


Венецуелският президент Николас Мадуро каза, че Организацията на страните - износителки на петрол (ОПЕК), и държави, които не влизат в нея, са близо до постигане на споразумение за стабилизиране на петролните пазари, предадоха Ройтерс и ТАСС.

    "Имахме дълга двустранна среща с (иранския президент Хасан) Рохани. Близо сме до сделка между страни, влизащи и невлизащи в ОПЕК", каза Мадуро в края на среща на върха на Движението на необвързаните на остров Маргарита във Венецуела.

    "Надяваме се, че този месец ще можем да обявим споразумение, с което да бъдат стабилизирани пазарите, а също да се повишат и стабилизират цените на петрола", заяви той.

    Рохани, който присъства на форума във Венецуела, каза, че Иран подкрепя всякакъв ход за стабилизиране на световния петролен пазар и повишаване на цените.

    Генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо заяви, че страните от организацията може да свикат извънредна среща за обсъждане на цените на петрола, ако постигнат съгласие на неформално събиране в Алжир този месец.


Тагове: ОПЕК, петрол
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg