EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петролна база на ИД в Сирия унищожена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петролна база на ИД в Сирия унищожена

mail13:31 | 02.06.2016прегледи 785 коментарикоментари 0


Руските военновъздушни сили унищожиха петролна инфраструктура на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) в Сирия, предаде ТАСС, като се позова на изявление, публикувано на сайта на руското министерство на отбраната.

Бомбардировките са били извършени в района на Ет Таура, на 42 километра югозападно от северния сирийски град Ракка, де факто столица на халифата, обявен от ИД.

"Руската авиация в (Сирия) продължава да изпълнява задачи за подкопаване на икономическата база на терористите от ("Ислямска държава")", се казва в изявлението.

В текста се отбелязва, че друга терористична организация, Джебхат ан Нусра (Фронт на победата), продължава да предприема опити за проваляне на режима на прекратяване на огъня. Сирийският клон на Ал Каида е предприел редица атаки, но всички те са били отблъснати от правителствените сили и местни милиции.

Арабско-кюрдската въоръжена организация Сирийски демократични сили (СДС) е успяла да превземе 12 села северозападно от град Ракка през последните 36 часа, съобщи директорът на Сирийския център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) Рами Абдел Рахман, цитиран от Франс прес.

Целта на офанзивата на СДС срещу групировката "Ислямска държава", която започна преди осем дни, е превземането на град Табка, което ще позволи да бъде обсаден Ракка, каза Абдел Рахман.

От 24 май насам са загинали 79 джихадисти, включително 24 деца, вербувани за бойци от "Ислямска държава".

За момента няма данни колко цивилни и колко бойци на СДС са загинали в офанзивата.

(БТА)


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg