EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петрол, злато, руда привличат БГ бизнес в Южен Судан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петрол, злато, руда привличат БГ бизнес в Южен Судан

mail13:30 | 18.07.2011прегледи 796 коментарикоментари 0


Петрол, злато, желязна руда и строителни материали – с представянето на тези природни богатства представителите на Южен Судан поканиха българските инвеститори за съвместен бизнес. На форум, организиран от Българската търговско – промишлена палата, проф. д-р Бадр Ел Дин Халил Ахмед представи геоложката карта на страната, която бе обявена за независима преди по-малко от две седмици, съобщи darikfinance.bg.
Освен залежи на злато, петрол и строителни материали, в Южен Судан има и добре развити системи за напояване. Според представители на страната инфраструктурата е много добре развита. В материали, предоставени на инвеститорите, се представят множество предимства пред бизнеса, които засега не са променени, въпреки създаването на новата държава. Например в Закона за инвестициите е представен 15 % данък в сектора на услугите, който е намален от 35 % през 1999 г. на 15 % през 2003 г., 10 % за промишления сектор и 0 % за земеделието.
Налице са пълно освобождаване от митнически налози на капиталовото оборудване на проекта, съоръженията и пр. Чуждестранните инвестиции разполагат с достатъчно гаранции в Закона за инвестициите, каквито дава и членството на Судан в организациите за инвестиционно гарантиране в арабския регион и тези в света, а освен това е осигурена свобода на прехвърляне на капиталите и свободата на действие по инвестиционните проекти след тяхното стартиране. В допълнение Законът за инвестициите не прави разлика между чуждия и местния инвеститор, похвалиха се от арабската страна.
Както и Бълария, Южен Судан е привлекателен с евтината работна ръка. От страната поканиха българските инвеститори и с «пълната свобода» на прехвърляне на печалбите в чужбина.
На 9 юли председателят на парламента на Южен Судан прочете декларацията за независимостта на новата държава, с което беше направена последната стъпка, заложена в мирното споразумение от 2005 г., което сложи край на десетилетната гражданска война между Севера и Юга.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg