EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петрич: Сайтът на общината блокиран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петрич: Сайтът на общината блокиран

mail09:10 | 21.10.2011прегледи 560 коментарикоментари 0


Сайтът на община Петрич бе блокиран, тъй като не е платила 100 000 лева на софийската фирма “Ай Би Ес Бул Ес Ай”, съобщи в. „Струма”. На нея общината възложи да актуализира интернет страницата и да въведе нови електронни услуги. Петрич неотдавна спечели проект “Общинска администрация с лице към гражданите и бизнеса” по програма “Административен капацитет” към Министерството на финансите. Вр.и.д. кмет на общината Христо Батев заяви, че фирмата е блокирала временно сайта, с искане да бъдат преведени 100-те хиляди лева. В този момент аз не мога да подпиша такъв превод, тъй като няма решение на Общинския съвет, който е в предизборна ваканция, заключи Батев.
Служителката в администрацията Наталия Аврамова поясни, че съгласно спечеления проект общината трябва да преведе сумата, но преди това трябва да бъдат получени парите от финансовото министерство по спечеления проект. Една от причините за забавянето е смяната на трима директори на оперативната програма “Административен капацитет” към финансовото министерство. Блокирането е временно, общината си е свършила работата, до няколко седмици въпросът ще бъде разрешен, коментира Аврамова.
Столичната фирма направи надграждане на съществуващата електронна система, внедри нови електронни услуги, които са в помощ на гражданите и бизнеса - плащане на данъци, изваждане на удостоверения и др. документи. Докато страницата е блокирана, тези услуги не могат да бъдат извършвани по електронен път и трябва хората да отиват на място.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg