EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петолъчката на АМ „Тракия” – 1 юли готова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петолъчката на АМ „Тракия” – 1 юли готова

mail15:44 | 11.04.2012прегледи 703 коментарикоментари 0


Експерти от лабораторията за проверка на качеството към агенцията "Пътна инфраструктура" от днес до 1 юли ще осъществяват пряк контрол на строежа на трите лота на магистрала "Тракия" - до довършването й в ускорени темпове в срока, приет от изпълнителите. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на инспекция на строителството на магистралата край Ямбол.
На въпрос за новите, по-кратки срокове за завършване на магистралата, министър Павлова посочи, че предпочита да допусне компромис с времето за изпълнение, но не и с качеството на строителството. "Всеки ден лабораторията ще прави по 200 проби, които ще бъдат изпитани и сертифицирани, преди да продължи изграждането на пътя", допълни тя.
Иван Иванов, представител на изпълнителя на лот "4" - сдружението "Тракия IV", потвърди пред журналисти ангажимента първите 15 км до пътния възел "Петолъчката" също да бъдат готови до 1 юли. Той допълни, че по трасето се работи денонощно, за да се навакса закъснението, причинено от тежката зима и от наводненията.
Според Иванов времето за окончателното завършване на лот "4" ще бъде съкратено до началото на ноември, вместо в предвидения в договора срок до февруари 2013 година. По отношение на качеството на лот "2" и "3" Павлова посочи необходимостта от корекции на изградения пътен възел при Нова Загора, от смяна на част от бордюрите и пресфалтиране на някои участъци, както и от смяна на мрежите за предпазване на прелитащите птици.
 След окончателното изграждане на автомагистрала  "Тракия" пътят от Стара Загора до Бургас ще бъде скъсен с 40 км, а времето за пътуване при спазване на разрешената скорост ще  бъде намалено с повече от един час. Това заяви председателят на  УС на агенцията "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров при
инспекцията на строежа на магистралата от министър Лиляна  Павлова.
 

 източник:БТА снимка:АПИ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg