EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пет сертификата за 83 млн.лв. инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пет сертификата за 83 млн.лв. инвестиции

mail11:01 | 05.02.2020прегледи 2868 коментарикоментари 0


Министерство на икономиката връчи пет сертификата за инвестиции издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Стойността на проектите е 83 млн. лв., като те ще разкрият над 500 нови работни места. Четири сертификата за инвестиция клас „А“ са за „Каолин” ЕАД, „Никвец” ЕООД , Търговска лига- Глобален Аптечен Център АД  и „Карготек България“ ЕООД , както и и един сертификат за инвестиция клас „Б“ за „Термо Про“ ЕООД. Два от проектите ще бъдат осъществени в сферата на преработващата промишленост, два в здравеопазването и  един в  сферата на високотехнологични и интензивно базирани на знания услуги. На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на Българската агенцията за инвестиции Стамен Янев и на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес.

Заместник - министър Борисов подчерта, че се отчита положителна тенденция за увеличаване на броя и размера на проектите, осъществявани в страната, както от чуждестранни, така и от местни компании, което е доказателство за добрия бизнес климат. По думите му се работи и за допълнителни стимули за инвеститорите.

Инвестиционният проект на „Каолин” ЕАД, който получи сертификат за инвестиция клас „А“ е свързан с  изграждане на предприятие за производство на продукти от индустриални минерали в гр. Дулово, обл. Силистра. Размерът на инвестицията възлиза на над  60 млн.лв., като се очаква да разкрие нови  120 работни места.

Проектът на „Никвец” ЕООД в сферата на хуманното здравеопазване е за района на град Сливен и е на обща стойност 11 млн.лв., като ще бъдат открити 40 нови работни места.

Третият проект, получил сертификат за инвестиция клас „А“ е на „Карготек България“ ЕООД. Той е за разширяване на центъра за бизнес услуги на финландската компания в град София. Инвестицията е близо 1 млн. лв., като ще бъдат разкрити 172 работни места.

Последният проект, сертифициран за инвестиция клас „А“ е на „Търговска лига- Глобален Аптечен Център“ АД и е свързан с изграждане на многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и мозък“, гр. Бургас. Проектът е на стойност над 9 млн.лв. и ще открие 200 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас „Б“ получи инвестиционният проект на „Термо Про“ ЕООД за изграждане на център за инсталация и сервизно обслужване на хладилни агрегати за мобилен температурен контрол“ в Индустриална зона София-Божурище. Инвестицията в производство на промишлено хладилно и вентилационно оборудване възлиза на над 2 млн. лв.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157