EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ПЕС: €10 млрд. за младежка безработица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ПЕС: €10 млрд. за младежка безработица

mail11:30 | 11.05.2012прегледи 306 коментарикоментари 0


Партията на европейските социалисти (ПЕС) предлага Европейския социален фонд да отпусне 10 млрд. евро, за да се осигури младежка заетост. Това съобщи председателят на ПЕС и на БСП Сергей Станишев по повод кампанията, която социалистите откриват днес в Брюксел. В откриването ще участват също водещи политически лидери от левицата и активисти на ПЕС от цяла Европа.
В обръщението си по повод инициативата Станишев отбелязва, че 5,5 милиона млади хора в ЕС са без работа, като годишните загуби за Европа от това възлизат на 100 млрд. евро.
Ако бъдат отпуснати 10 млрд. евро от социалния фонд, това ще подкрепи младите европейци, като на всеки бъде от тях, останал без работа повече от 4 месеца, се предложи работно място, обучение или преквалификация.
По-късно днес Станишев ще разговаря с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу. По-късно през деня той ще се срещне и със зам.-председателя на ЕК и еврокомисар по междуинституционалните отношения и администрацията Марош Шефчович.
Програмата на Станишев предвижда и среща с представители на неправителствени организации по повод търговското споразумение за борба с фалшификациите АСТА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg