EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Перник ще рециклира строителни отпадъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Перник ще рециклира строителни отпадъци

mail11:21 | 25.02.2023прегледи 1969 коментарикоментари 0


Община Перник има инвестиционното предложение за изграждане на площадка за приемане, предварително третиране и рециклиране на строителни и едрогабаритни отпадъци, съобщиха от администрацията. За целта са избрани два урегулирани поземлени имоти с обща площ 78 797 кв. м. Те са разположени близо до рекултивиращото се сега старо сметище на Перник, уточни за БТА Емилия Стоилкова– главен експерт в дирекция "Строителство, инфраструктура и екология" в общината.

На площадката ще се приемат за рециклиране строителни отпадъци от широк спектър, като материали от бетонови конструкции, тухлени, керамика и др. с неопасен характер. Прогнозните количества строителни и инертни отпадъци са 8500 т/год. От тях 33 процента са строителни отпадъци (земни и скални маси); 28 процента бетон и стоманобетон, 14 на сто керамика, 11 на сто асфалтобетон и др. Общото количество отпадъци ще възлиза на около 24 т/денонощие.

Отпадъците ще се третират механично, без допълнително химично, термично и каквото и да е въздействие. Инсталацията за рециклиране на строителни отпадъци не се явява организиран източник на емисии, поради характера на технологичния процес. Тя е мобилна и не се предвижда непрекъснат режим на работа. Най-близката жилищна зона отстои на не по-малко от два километра, така че евентуално негативно въздействие върху урбанизираните територии с жилищен статут са минимизирани, уверяват от общината.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg