EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Перник се обновява с 4 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Перник се обновява с 4 млн. лв.

mail17:33 | 08.06.2017прегледи 883 коментарикоментари 0


Перник е първата община от 39 в страната , която започва реално строителство по проект на ОП "Региони в растеж" 2014 -2020 г. за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. Това стана ясно на началната пресконференция по проект "Подобряване на градска среда в град Перник". В рамките на проекта предстои изпълнението на три обекта - "Благоустрояване на кв. Тева"; "Парк на предизвикателствата в местност Войниковец" и "Мост над река Струма при ул. "Струма".
В кв. Тева", са предвидени дейности по изграждане на пешеходни алеи, площадки за отдих, паркова мебел и озеленяване на междублоковите пространства, включително детски и спортни площадки, както и въвеждане на енергоспестяващо осветление, осигуряване на необходимия брой места за паркиране и създаване на достъпна градска среда както за хора в неравностойно положение, така и за родители с детски колички.
Парк на предизвикателствата в местност "Войниковец" предвижда изграждане на зона за отдих и спорт като алтернативни занимания и забавления за деца и младежи, разположена на обща площ 20 дка. Планирано е изграждане на сцена за културни изяви, детски площадки с различно оборудване, комбинирано игрище; зона за катерене и др.
Ще бъде реконструиран и съществуващ мост над река Струма при ул. "Струма".
Обща стойност на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 3 921 125,03 лв. и 16 849,39 лв. собствен принос на община Перник. Срокът на проекта е 24 месеца и трябва да приключи на 24 октомври 2018 г. , поясни ръководителят на проекта Иван Искренов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg