EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Перник: Няма да се разширява добивът на въглища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Перник: Няма да се разширява добивът на въглища

mail13:05 | 01.04.2019прегледи 562 коментарикоментари 0


Усвояването на нови площи за добив на въглища от участък в Пернишкия въглищен басейн ще бъде преустановено, информираха от Министерството на енергетиката.
Ведомството ще изпрати предписание до концесионера - "Мин индъстри" ЕООД за преустановяване на напредъка на минните работи в земите, засегнати от дейността на участък I, хоризонт Север на рудник ОРО на Пернишкия въглищен басейн.
По повод създалото се напрежение сред местните жители от няколко пернишки села министърът на енергетиката Теменужка Петкова е разговаряла с представители на концесионера и ги е запознала с получено вчера във ведомството писмо от Общинската служба по земеделие - Перник. От него ставало ясно, че в момента службата извършва проверка във връзка с уреждане на статута на земите, засегнати от добива.
До изясняването на въпроса и произнасянето на компетентните органи, нови площи не трябва да бъдат засегнати, категорична била министър Петкова. Тя изискала от концесионера информация за предприетите от него действия по уреждане на статута на земите.
По време на срещата представителите на "Мин индъстри" ЕООД информирали, че от общо 170 дка земеделски земи, концесионерът е закупил около 120 дка в съсобственост. Придобиването на останалата част е възпрепятствано от множеството собственици на парцелите, част от които не могат да бъдат открити.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg