EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Пенсията вече и в EasyPay

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пенсията вече и в EasyPay

mail07:34 | 03.07.2020прегледи 687 коментарикоментари 0


Месечната пенсия вече може да бъде получавана в EasyPay. Tова е възможно само с попълване на едно заявление в най-близката каса. Прехвърлянето се извършва чрез договор между ЕasyPay и НОИ, което улеснява заявителят. Така навършилите пенсионна възраст могат да избегнат попълването на излишни документи, да не посещават физически съответните институции и да си спестят чакането на опашки.

Пенсията се получава по безплатна карта и сметка (IBAN), която се издава за минути - няма такса за издаване, поддръжка и закриване. При постъпване на пенсията в сметката се получава безплатно известие. Всеки притежател на картата има възможност за две безплатни тегления от банкомат месечно, а при пазаруването с нея в търговските обекти няма такси. Това улеснява пазаруването и използването на средствата по предназначение без излишни разходи. Могат да се правят бързи и сигурни преводи от страната и чужбина. 

Картите оперират в националната картова и платежна среда на Борика АД под марката Bcard, лидер в предоставянето на услуги за банковия сектор. Това дава допълнителна сигурност на ползвателите, че паричните им постъпления са защитени според предвидените по закон финансови разпоредби.

Освен удобство и спестяване на пари и време, за периода 1.07. - 30.09.2020 г., всеки месец ще бъдат удвоени 10 пенсии. Всеки, който е подал заявление за получаване на пенсия по картата на EasyPay участва автоматично на томболен принцип и има шанс да е сред късметлиите. За три месеца ще бъдат раздадени общо 30 пенсии.

„Всеки от нас би искал да се чувства добре на всяка възраст и да посвещава времето си на любими хора, места и развлекателни събития – тези неща, които дават пулс на живота и го изпълват със стойност във всеки един момент. Хората на пенсионна възраст искат да се наслаждават на свободното си време, да спестяват без особени усилия и да прекарват повече време с близките си. Сега това е по-лесно и може удобно да разполагат със собствените си средства, без да се притесняват за тях. Така човек е щастлив и е свободен да бъде себе си.“, споделя звездата на българската поп музика Йорданка Христова, която бе поканена да тества картата на ЕasyPay като ценител на живота и стойностните творения.

За още по-голяма сигурност и информираност пенсионерите могат да следят наличностите в сметката си във Вайбър. Това е решение, което цели да осигури комфорт за по-възрастните хора, които вече имат навика да общуват в платформата, а сега могат да получават и информация за средствата си по всяко време. Потребителите могат също да печелят парични награди от 1 до 50 лева, когато пазаруват с картата и завъртят Колелото на печалбите във Вайбър. Механизмът е лесно разбираем и позволява интуитивно да се участва за наградите. Спечелените суми се превеждат директно в сметката и се превръщат в допълнителни лични средства. 

Картата не позволява плащане в интернет, което я прави сигурна, а в допълнение на това, всяко плащане и теглене се потвърждава с ПИН код.

Както бъдещите, така и настоящите ползватели на картата, които вече получават пенсиите си в нея, имат гарантирана сигурност. В случай на възникнала загуба или кражба на картата, преиздаването ѝ отнема само минути. 

За повече информация относно касите, в които може да бъде заявена безплатната карта за пенсия:  https://www.easypay.bg/site/?p=offices_list_ezp

 


Тагове: пенсия, EasyPay
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg