EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пенсионната възраст няма да се променя до две години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пенсионната възраст няма да се променя до две години

mail13:29 | 18.09.2009прегледи 620 коментарикоментари 0


В състояние на криза няма да се правят никакви реформи по отношение на пенсионната възраст. Както за тази, така и за следващата година приоритетите на правителството ще бъдат свързани с излизане от кризата и с антикризисни мерки. Това заяви днес пред журналисти министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.
Министърът изнесе лекция в рамките на конференция, организирана от Европейския икономически и социален комитет.
Това не означава, че не трябва да мислим дългосрочно за повишаване на пенсионната възраст, каза Младенов. Дискусията за следващите 20 години започва още сега, за да се направи пълен анализ какво е постигнато в пенсионната реформа, какви са натрупаните проблеми по отношение на финансирането й и обществото с диалог и в дискусия да вземе решение, посочи министърът.
Той добави, че през следващата седмица състоянието на пенсионната реформа и нейното бъдеще ще бъдат обсъдени на Консултативния съвет към МТСП. На съвета ще присъстват представители на синдикатите, работодателите, неправителствени и пенсионерски организации, каза Младенов.
В състояние на криза държавата ще финансира недостига на пари в държавното обществено осигуряване, каза в отговор на въпрос министърът. В момента ние правим всичко възможно да запушим пробойните за неправомерно изтичане на пари от държавния бюджет, за да може да се натрупат достатъчно средства и от 1 юли 2010 г. да имаме нова политика по доходите и за пенсиите, заяви Младенов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4071