EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пенсионен фонд съди Goldman Sachs за бонуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пенсионен фонд съди Goldman Sachs за бонуси

mail15:42 | 09.03.2010прегледи 869 коментарикоментари 0


Голям пенсионен фонд подаде съдебен иск срещу Goldman Sachs Group Inc., обвинявайки инвестиционната банка от Wall Street в изплащане на прекалено големи суми на управляващите директори, съобщава Reuters.
Международното братство на електрическите работници (The International Brotherhood of Electric Workers) настоява пред съда в Делауер Goldman да спре отклоняването на приблизително 47 % от нетните приходи за 2009 г. в посока на изплащане на допълнителни възнаграждения на висшия мениджмънт. Мотивите на ищците са, че подобно отклоняване на средства „представлява корпоративна загуба и е насочено основно за бонуси на висшите мениджъри.”
От пенсионния фонд настояват още изпълнителният директор Лойд Бланкфейн, както и други мениджъри да носят отговорност за предприетите инициативи по благотворителност на Goldman.
Инвестиционната банка се оказва в центъра на публичен дебат във връзка с това какви трябва да бъдат възнагражденията в банките след настъпилата финансова криза и след получени милиарди долари правителствени средства спасителна помощ.
Преди седмица от Goldman заявиха, че ще сложат лимит от $16.2 млрд. на разходите по компенсации за 2009 г., независимо от високата отчетена печалба.
През януари Goldman Sachs отчете $ 4.95 млрд. печалба за 2009 г. и изпревари предварителните очаквания на анализаторите.
Говорителят на банката Ед Канадай заяви, че „ от Goldman са убедени, че ищците нямат никакви основания за образуване на дело.”


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg