EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пекин с най-голямото летище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пекин с най-голямото летище

mail17:01 | 06.07.2017прегледи 6462 коментарикоментари 0


Новото летище в Пекин ще бъде най-голямото в света. То ще отвори врати през 2019 г. в южния район Даксин и ще посрещне нарастващите нужди на авиационния транспорт в китайската столицa. Аеропортът ще бъде новата база на авиокомпаниите China Southern Airlines и China Eastern Airlines, съобщава агенция Ройтерс, цитирана от Travel and Leisure.  Терминалът е проектиран от починалата преди година световноизвестна архитектка Заха Хадид. Той ще има множество зелени пространства  - живи градини, и ще включва отделни пътнически зони за международни и вътрешни полети, за да се създаде по-компактна сграда и да се намали времето за пътуване. Иновативният дизайн в новия терминал с площ 700 000 кв. м ще включва централна зона с шест разклонения - лъчове, които се свързват към една точка, за да се улесни навигацията през терминала. Веднага след отварянето на летището ще има четири писти, а на два пъти по-късно ще бъдат добавени и допълнителни зони, които могат да увеличат капацитета на летището до 100 милиона пътници годишно.

Строителството включва и изграждането на високоскоростна железопътна гара, която пътниците ще могат да използват, за да стигнат до летището, съобщи наскоро Държавният съвет на Китайската народна република.

Целта е новото летище да улесни пътуването до Пекин, тъй като в момента международното летище в китайската столица е втората най-натоварено в света.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg