EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пеевски: Не се справяте с управлението!!!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пеевски: Не се справяте с управлението!!!

mail08:31 | 29.11.2023прегледи 683 коментарикоментари 0


Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС в открито писмо до действуващия премиер пише: Не се справяте с управлението!!!  ОНЛАЙН ПРЕМИЕР ЗА СОБСТВЕН ПИАР, ВМЕСТО РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ В ПОДКРЕПА НА БЕДСТВАЩИТЕ ХОРА

Ето цялото писмо:

Г-н Премиер,

С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж,  характерно за тези ширини по това време на годината.

Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.

И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна  пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо.

Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд“, така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате.

Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха.

Лошото, г-н Премиер, е че по този начин хората губят доверие в политиците и държавата си. А когато няма доверие, всеки започва да се спасява поединично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера.

Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток.

Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал.

Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо.

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158