EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Паспортни служби + регистрации КАТ извън МВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Паспортни служби + регистрации КАТ извън МВР

mail06:17 | 21.10.2015прегледи 2423 коментарикоментари 0


Паспортните служби, регистрацията на автомобили в КАТ и разрешителните за оръжие ще се обособят в държавно предприятие. Изваждането на административните услуги от МВР е част от реформата в системата, която предлага министър Румяна Бъчварова. Тя е поискала и увеличаване на средствата за вътрешното ведомство през следващата година.

Без да уточнява конкретна сума, вицепремиерът Румяна Бъчварова анонсира, че е поискала повече средства за МВР в бюджета за 2016-а.

Искаме повече средства, за да можем да извършваме по-добре дейността си. Как ще бъде разпределено - въпрос на конкретно оперативно управление…и за поддръжка на информационните системи, и за издръжка, и за, разбира се, капиталови разходи.

Бъчварова анонсира и част от предстоящата реформа в сектора. Паспортните служби, КАТ, регистрация на автомобили и дейности по издаване на разрешения за оръжие, както и други по обслужване на гражданите, ще преминат в отделно от МВР държавно предприятие.

Всичко това, което е към гражданите, свързано с административна услуга, ще бъде отделено в това предприятие. Става въпрос за друга финансова система, която, вместо тези пари да отиват в бюджета, от бюджета да идват като трансфери, като МВР, ще остават в дружеството, което ще може да се развива и технологично по-добре.

Няма яснота кога ще бъде създадена новата структура, но тя е част от административната реформа и ще засегне служителите, които ще преминат към новото държавно предприятие.

За да може в министерството да останат тези - държавните служители, в полицията да останат полицейските служители., коментира Румяна Бъчварова./БНР

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049