EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пасивните сгради – къщи на бъдещето

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пасивните сгради – къщи на бъдещето

mail11:50 | 16.12.2010прегледи 1783 коментарикоментари 1


Може ли по-малките сметки за отопление да вървят ръка за ръка с по-високо качество на вътрешната среда? Възможен ли е пълен контрол върху разходите за отопление? Адекватни ли са днешните български норми за енерго-ефективност на амбициозните европейски планове за драстично редуциране на въглеродните емисии от сградния фонд?
Втората национална конференция Пасивни сгради България 2010, която ще се проведе на 27 януари 2011 г. в Интер Експо Център (IEC) в София ще представи аргументите за същността и предимствата на стандарта пасивна сграда - еталон за качествено и енергийно-ефективно строителство с над 20 000 реализации по целия свят.
Ще бъде представен опитът на изявени специалисти от Австрия, Германия, Словакия, Словения, които ще разкажат колко се „скъпа” е пасивната страда и как може тя да бъде финансирана  от спестените сметки за отопление.  Организатор на конференцията е ИГ Пасивни сгради България - неправителствена организация, популяризираща едноименния стандарт у нас. Тя обединява специалисти и компании, добре запознати с концепцията на пасивното строителство и убедени в необходимостта от развитие и приложение на стандарта в България.
 


 
Коментари
 
Венцислав Влахов - 23-12-2010 г. 09:25:50

Уважаеми Дами и Господа, Станадартът „Пасивна сграда” набира все повече скорост при проектиране, изграждане на нови и саниране стари сгради в Европа. Мястото на България в Европейския съюз и назряващата нужда от преориентиране към нови енергийни източници ни задължава да последваме примера на водещите нации в областта на нискоенергийното строителство. НВ Консултинг ООД Ви кани най-учтиво на първото си по рода обучение на тема ”Пасивни Сгради”, което ще се проведе през пролетта на 2011 год. в залите на Технологичен парк София, ул. Филип Кутев № 7. Лекторът Венцислав Влахов е сертифициран PassivHaus Planer от Институт за пасивни сгради в Дармщадт, Германия. Ще се радваме да градим бъдещите пасивни сгради заедно! С Уважение: Екипът на НВ Консултинг ООД Ventzislav Vlahov/Венцислав Влахов tel.: +359 (0) 893 599 440 E-mail: ventzislav.vlahov@hbconsulting.eu www.hbconsulting.eu

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160