EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Парните влакове на мода в БДЖ, на Острова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Парните влакове на мода в БДЖ, на Острова

mail17:13 | 08.03.2017прегледи 723 коментарикоментари 0


В момента се разработва програма за атракционни пътувания с българската железница, като се водят разговори с туроператори за такава дейност. „Идеята е те да бъдат редовни пътувания, а не да бъдат периодични. За тази цел е нужен ясен график, включване на туроператор и реклама,“ каза транспортният служебе министър Христо Алексиев, който преди дни участвува в подобно атракционно пътуване с премиера и посланици до Черепишкия манастир. България е една от малкото страни в Европа, която притежава такъв подвижен състав – парни локомотиви и исторически вагони, които са в експлоатация. В повечето страни в Европа те са музейни експонати. Това е и най-голямото предимство за реализирането на намеренията ни за атракционните пътувания, отбеляза още министърът. Приходите на БДЖ от атракционни пътувания могат да бъдат 4 милиона лева на година, прогнозира още министърът.

Влак, задвижван от пара, отново превозва пътници по исторически маршрут в Северна Англия, съобщи тв Европа. Интересът на хората е голям, за седмици напред са продадени билети за курсовете на историческия парен локомотив „Торнадо”.

Стотици ентусиасти си купиха билети за историческия първи рейс на парен влак в Северна Англия. Тази железопътна услуга връща времето назад с половин век, когато парните локомотиви са редовен транспорт във Великобритания. Вагоните са теглени от парен локомотив „Торнадо”. Те превозват пътници през живописната долина Идън в графство Къмбрия, покрай виадукта Рибълхед в долините на Йоркшир.
Завръщането на парния влак по линията Сетъл-Карлайл бележи отварянето на този маршрут, който бе частично затворен заради свлачища през февруари миналата година. За три дни композицията е превозила пътници от Апълби, Къмбрия, до Скиптън, Северен Йоркшир. На ден има 4 курса. Редовната жп линия ще бъде възстановена изцяло от 31 март. „Нортърн Рейл”, оператор на линията „Сетъл-Карлайл”, заяви, че търсенето е голямо и билетите за парния локомотив са разпродадени.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg