EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Парниковото ембарго вдигнато през есента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Парниковото ембарго вдигнато през есента

mail14:30 | 14.05.2010прегледи 1090 коментарикоментари 0


До есента е възможно да бъде възстановена акредитацията на България за търговия с емисии парникови газове, каза икономическият министър Трайков, като допълни, че МОСВ работи усилено по този казус още много преди да се случи отнемането на акредитацията. Вчера бе съобщено за това решение на Секретариата на Конвенцията по климата на ООН за отнемане акредитацията на България за търговия с емисии.
По повод на срещата си с гостуващия у нас икономист проф. Робърт Каплан  Трайков каза, че двамата мислят по един и същ начин - да не се плаща, а да се инвестира, и то по начин, продуктивен за бъдещето. Стратегически още отсега трябва да кажем в какво ще инвестираме в бъдеще, посочи Трайков.
В България част от двигателите на растежа от последните 10 години бяха строителството и отрасли с ниска добавена стойност като шивашката индустрия и сега конкуренцията в тези отрасли е толкова сериозна, че България остава доста назад, добави той. Според Трайков България трябва да развива иновативни дейности, да постигне почти двойно увеличение на добавената стойност от
иновативните отрасли, като сега у нас тя е 25 процента при средно 45 процента в ЕС. България има своите конкурентни предимства, които трябва да се използват, заяви Трайков. В отговор на въпрос той прогнозира до края на управлението на ГЕРБ стандартът на живот на българите да се увеличи с около 20 на сто.
По-рано днес и на същия форум и регионалният министър Росен Плевнелиев говори, че от първостепенно значение е българската икономика да намери своите нови двигатели за растеж.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg