EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Парламентът заседава извънредно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Парламентът заседава извънредно

mail09:09 | 26.02.2013прегледи 254 коментарикоментари 0


Народното събрание ще проведе извънредно пленарно заседание от 13.00 часа. В дневния ред са включени второто четене на промени в Закона за енергийната ефективност и в Закона за чужденците в Република България, както и ратификация на Спогодбата между България и Швейцария за избягване на двойното данъчно облагане на доходите и имуществото.
Промените в Закона за енергетиката влизат на първо четене в ресорната енергийна комисия. Депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев и депутатът от Синята коалиция Мартин Димитров предлагат промяна, която ще даде възможност Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да коригира цените на тока повече от веднъж годишно. Ако промяната бъде приета от парламента, възможно е още от 1 март цената на тока да бъде коригирана. ГЕРБ пък предлагат целият състав на регулатора да се избира чрез квалифицирано мнозинство от 2/3 от Народното събрание.
Президентът Росен Плевнелиев посочи промените в Закона за енергетиката като едни от важните, преди мандатът на парламента да бъде прекратен./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg