EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Париж разчита на американските туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Париж разчита на американските туристи

mail12:42 | 27.08.2009прегледи 479 коментарикоментари 0


Париж разчита на американските туристи, за да увеличи приходите си от туризъм, пострадали от световната финансова криза, съобщава Асошиейтед прес.
Парижани възлагат големи надежди и на новия закон, който разрешава на повече магазини да работят в неделя.
През първата половина на годината френската столица отчете намаляване на потока от чуждестранни туристи с 11,1 на сто спрямо същия период на миналата година, сочат данните, които бяха оповестени от Службата по туризма на Париж.
Броят на американците, посетили Париж, които от дълго време са най-голямата група чуждестранни туристи, през миналата година е намалял заради сътресенията в икономиката на САЩ и силното евро. Туристическият поток от САЩ обаче отново започва да се засилва като през второто тримесечие и е нараснал с 1,1 на сто, съобщи туристическата служба на френската столица.
Градът "разчита на американците", за да запази равнището на приходите от туризъм и, за да компенсира намаляването на посетителите от Великобритания, Япония и Китай, посочи Пол Рол, директор на Службата по туризма на Париж.
Икономиката на САЩ навлезе в кризата по-рано и пострада по-тежко от сътресенията във финансовия сектор, но пък се очаква да се възстанови по-скоро, докато икономиките на други страни се забавиха с влизането в кризата, подчертава Рол. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg