EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Париж, Мадрид и Лисабон "за" диверсифигация на газа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Париж, Мадрид и Лисабон "за" диверсифигация на газа

mail13:45 | 28.07.2018прегледи 850 коментарикоментари 0


Лидерите на Франция, Испания и Португалия заявиха, че напредват с плановете си да диверсифицират енергийните си източници. Това може да значи по-голям внос на втечнен природен газ от САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Вчера след тристранна среща на върха лидерите на трите страни заявиха, че е от първостепенно значение да построят инфраструктурата, която да им позволи да внасят, съхраняват и пренасят природен газ, включително по нови тръбопроводи, определени от тях като "изключително важни".

Португалия има силно желание да поддържа огромни количества американски природен газ в подземни хранилища в едно от атлантическите си пристанища и да ги пренася по тръбопровод през Испания към Франция.

Стратегията ще спомогне да се намали зависимостта на Европа от руския газ, а американското правителство от своя страна има силно желание да увеличи износа на енергоносители, отбелязва Асошиейтед прес.

Трите страни гледат на газа като на временен заместител в контекста на все по-засиленото им преминаване от въглища към възобновяеми енергийни източници./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1974