EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Париж иска добра регулация на финансовите пазари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Париж иска добра регулация на финансовите пазари

mail09:20 | 01.09.2010прегледи 596 коментарикоментари 0


Франция поиска Европейската комисия да поеме инициатива за подобряване на регулацията на финансовите пазари, свързани със суровини - един от приоритетите на Париж, свързани с предстоящото председателство на Г-20 през 2011 година, съобщи френското правителство, цитирано от Франс прес.
В съвместно писмо министрите Кристин Лагард (на икономиката), Жан-Луи Борло (на енергетиката) и Бруно Льо  Мер (на земеделието) определят съществуващата регулация като недостатъчна. Според тях е желателно да има европейска инициатива, която да очертае съвместни принципи  на регулацията на дериватите в сферата на суровините и други подобни.
Правителството изразява предпочитание към "специфичен законов текст".
Министрите очакват инициативата да бъде осъществена през септември, когато европейският комисар за финансовите услуги Мишел Барние, на когото е изпратено писмото, наред с колегите му Дачиан Чолош (земеделие) и Гюнтер Йотингер (енергетика), ще представи общите предложения за регулиране на пазарите.
Париж изтъква, че в перспективата на френското председателство на Г-20 е необходим преди това европейски диалог.
Деривативните финансови продукти бяха замислени в началото като инструменти за покриване на риск, един вид застраховки, позволяващи на операторите да се защитят в случай на големи колебания на котировките. Според френското правителство обаче тези продукти постепенно са се превърнали във финансови активи като всички останали, използвани от нетърговски агенти, например от спекулативните фондове. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg