EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пари от сивата икономика в социалния сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пари от сивата икономика в социалния сектор

mail18:10 | 31.03.2011прегледи 421 коментарикоментари 0


Продължаваме с пълната непримиримост към сивата икономика, която ощетява държавата с укритите данъци и осигуровки. Това заяви социалният министър Тотю Младенов, цитиран от darikfinance.bg, който се срещна с представители на местните структури на ресорното му министерство, бизнеса и синдикалните организации в Хасково. По думите му, правителството ще инвестира извадените на светло пари в социалната политика.
Имаме 7% ръст в производителността на труда за миналата година, което е добра база за преговори за увеличаване на работната заплата в страната, каза още министърът. Той допълни, че държавата има механизъм за определяне само на минималното възнаграждение, всичко останало е въпрос на договореност на тристранния съвет, заяви Младенов и призова бизнесът по браншове да търси варианти за компенсиране на работните заплати. Министърът изброи част от фирмите в региона, които дължат общо над 180 000 лева на работниците си от забавени заплати. На въпрос защо след като в държавата няма пари за заплати, България изпраща фрегата с екипаж в Либия, чийто престой ще струва около 2 милиона лева, Младенов отговори: "Това е наше задължение като страна член на НАТО".
Трябва да се дава път на младите, не само в държавния, но и в частния сектор, стига да се спазват законите. Така министърът коментира идеята за съкращаване на всички служители в държавна администрация, навършили пенсионна възраст.
Докато траеше срещата на министъра с институциите и бизнеса в областна администрация, пред сградата се проведе протестен митинг на пенсионери. Хората настояваха за увеличаване на минималната пенсия и минималната работна заплата. Техни представители опитаха да влязат в сградата с намерението да разговарят с Младенов, но бяха спрени на входа от отговарящия за сигурността на областта Стефан Марков.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg