EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Папандреу търси още 2,5 млрд. евро за 2012 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Папандреу търси още 2,5 млрд. евро за 2012 г.

mail09:26 | 07.01.2011прегледи 729 коментарикоментари 0


Допълнителни приходи в размер на 2,5 млрд. евро за 2012 г. търси икономическият екип на кабинета Папандреу, средствата ще бъдат осигурени с допълнителни мерки за икономии, съобщава в. "Нафтемборики".
В. "Етнос" алармира, че финансови инспектори започват "свиреп лов" на данъчни длъжници. Отбелязва се, че властите ще са безкомпромисни срещу всички неиздължили се данъкоплатци.
Целта на финансовото министерство е да се пребори с придобилото национални мащаби явление "неплащане на данъци" и да набави допълнителни приходи в хазната в размер на 1,6 млрд. евро, съгласно изискванията, поставени от така наречената тройка - Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд.
С тези три институции в средата на миналата година Гърция подписа меморандум, по силата на който на страната бяха отпуснати заеми в размер на 110 млрд. евро за излизане от кризата.
В. "Димократия" пише, че "се втвърдява играта" в управляващата Социалистическа партия ПАСОК заради разногласията в нея. В публикацията се твърди, че вицепремиерът Теодорос Пангалос бил предупредил Папандреу, че ще отвори устата си и ще разкаже публично за "неговите приближени" и роднини във властта.
Кабинетът наблюдава безучастно взривоопасния вницеприер Пангалос, а главната опозиционна партия Нова демокрация призовавала премиера да изясни докрай ситуацията за раздорите сред социалистите.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg