EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Папандреу гарантира за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Папандреу гарантира за Гърция

mail11:40 | 15.02.2012прегледи 601 коментарикоментари 0


Георгиос Папандреу, в качеството си на председател на Общогръцкото социалистическо движение (ПАСОК), даде писмени гаранции пред международните кредитори на Гърция. Папандреу гарантира за изпълнението на плана за строги икономии, в замяна на който страната ще получи от ЕС и МВФ нов спасителен пакет, за да избегне фалита, предаде Reuters, като се позова на източник, близък до преговорите.
Очаква се лидерът на консервативната партия Нова демокрация Андонис Самарас да предаде тази сутрин писмото с писмените ангажименти. Официално партията Нова демокрация, която е коалиционен партньор на правителството на премиера Лукас Пападимос, не е излизала с коментар по този въпрос.
Министрите на финансите от еврозоната отложиха за 20 февруари решението за втория спасителен пакет за Гърция на стойност 130 млрд. евро, предадоха световните агенции. Вместо това министрите ще обсъдят последните подробности по плана чрез телефонна конферентна връзка. Снощи председателят на Еврогрупата, люксембургският премиер Жан-Клод Юнкер посочи, че Атина още не е изпълнила всички условия за получаване на финансовата помощ. Министрите на финансите не са получили два важни документа- подробен график за икономиите на стойност 325 млн. евро от държавните разходи тази година и писмени гаранции от лидерите на основните политически партии за подкрепа на програмата за икономии след общите избори през пролетта.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1966