EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Панаирът в Пловдив е най-известен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Панаирът в Пловдив е най-известен

mail11:15 | 16.07.2012прегледи 379 коментарикоментари 0


Най-известната забележителност на Пловдив е международният панаир. Това бе потвърдено за пореден път от проучване, показващо, че за 93.5% от анкетираните най-познатият обект в града е националният изложбен център. Данните оповести проф. д-р арх. Тодор Кръстев, президент на Асоциацията за културен туризъм, по време на дискусия на тема „Пловдив - столица на културния туризъм в България и как бизнесът да спечели от това“.
Същият резултат беше регистриран и от национално проучване, направено от общината при разработването на „Стратегия и план за развитие на туризма в община Пловдив 2009 – 2013 г.”. Тогава отново панаирът бе начело на класацията по популярност, следван от Стария град, тепетата и Античният театър. Изложбеният център и архитектурно-историческият резерват привличат най-много посетители (79.8%), установи изследването.

Според него Пловдив е най-подходящият български град за изложби, конгреси и конференции – почти 87% от запитаните са на това мнение. Следват София (81%) и Варна (59,5%).
Международният панаир заема първото място и сред елементите, които формират бранда на Пловдив, заедно с тепетата, Гребната база, Стария град и културния живот. Това бе един от изводите на проучване, проведено по проект „Ролята на градската култура за изграждане на бранд на място” и представено в студия на Стефания Темелкова от Нов български университет през 2010 година. Налага се изводът, че Пловдив е значителен конгресен и културен център, обобщава тя.
Най-ярката емблема на града – панаирът, ще чества своята 120-годишнина през септември. За юбилеят на Първото българско земеделско-промишлено изложение вече е подготвена серия от съвместни прояви на националния изложбен център и общината. Кулминацията ще бъде по време на Международния технически панаир от 24 до 29 септември, на който се очакват около 100 000 посетители.

 


Тагове: Пловдви, панаир
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg