EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пакистан заплаха за българския текстил

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пакистан заплаха за българския текстил

mail15:40 | 19.10.2010прегледи 741 коментарикоментари 0


Решение на европейските институции да въведат безмитна търговия с Пакистан, може да се окаже пагубно за българската текстилна индустрия, се посочва в съобщение на
Офиса на евродепутата Слави Бинев.
По молба на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил, той направи изказване в защита на българските производители в пленарна зала на ЕП късно вчера вечерта в Страсбург.
Според Бинев някои от държавите членки на ЕС все още не са намерили правилния път към изхода от кризата и България е една от тези страни. Евродепутатът твърди, че укрепването на европейския пазар трябва да бъде сред приоритетите на всички държави членки.
"Не намирам за правилно природните бедствия в Пакистан да са оправдание за заплахата към европейската търговия, в частност текстилната индустрия", подчертава евродепутатът и допълва, че България е една от най-засегнатите от кризата страни и допускането на Пакистан на европейския пазар ще застраши до голяма степен българското производство на текстил и облекло, се отбелязва в съобщението.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039