EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пакет "Мобилност" за следващия ЕП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пакет "Мобилност" за следващия ЕП

mail15:05 | 28.01.2019прегледи 574 коментарикоментари 0


Много се надявам решението за пакета "Мобилност" да се вземе от следващия Европейски парламент, каза във Варна евродепутатът Андрей Новаков, който заедно с колегата си Емил Радев участва в регионалната конференция на младежката структура на ГЕРБ "Развий потенциала си в България".
Той допълни, че към момента успешно блокираме придвижването на пакета "Мобилност" в ЕП. Според него това означава, че сме все по-близо до момента, че той няма да бъде гласуван в този мандат. Новаков обясни, че това ще позволи прегрупиране и намиране на формула, с която да бъдат прекарани по-добри текстове в пакета.
Емил Радев коментира, че ЕНП е подкрепила много решително петицията на страната ни за двойния стандарт при храните. Той обясни, че петицията има все по-голяма подкрепа. По думите му сега се опитваме да убедим и колегите от западните страни, че двойният стандарт е дискриминационен.
За излизането на Великобритания от ЕС Емил Радев посочи, че е все повече се отива към вариант твърд Брекзит, което означава, че Великобритания ще излезе от над 300 споразумения с ЕС. Според него стресът ще е особено голям за икономиката на Великобритания. Той каза, че се чакат крачките, които ще предприеме Великобритания - страната може да поиска двустранно удължаване на срока, може едностранно да излезе от процедурата по чл. 50. Радев каза, че ако има удължаване на срока за излизането на страната от ЕС след 30 юни, то тогава във Великобритания би трябвало да се проведат европейски избори.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg