EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пак мотриси втора употреба за София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пак мотриси втора употреба за София

mail14:00 | 15.04.2010прегледи 1200 коментарикоментари 0


Три са фирмите, които са подали оферти за обявената обществена поръчка за доставката на до 30 трамвайни мотриси втора употреба за градския транспорт в София, съобщиха за БТА от "Столичен електротранспорт". За доставката на мотрисите за междурелсие 1009 мм кандидатстват "Ferrostal" ООД, "Елия" АД и "FWB - Fahrzeugwerk Brandenburg".
За участие в обществената поръчка документи бяха закупили девет фирми, но шест от тях не са подали оферти. В края на май ще стане известно решението на комисията за обществената поръчка по подадените оферти.
Една фирма е кандидатствала по обществената поръчка за разработването на план за подобрение на управлението на транспортните дружества на Столичната община. Това съобщи съуправителят на Центъра за градска мобилност Николай Костов, цитиран от БТА.
Документи за участие в конкурса са подали само от консултантската компания "Делойт и Туш". Прогнозната стойност на поръчката е 180 хил. лв. Консултантът за преструктурирането на градския транспорт трябва да предложи нов модел на управление и финансиране, както и нова тарифна политика и ценообразуване на картите и билетите. Целта е да се намалят разходите и да се увеличат приходите на общинските дружества "Столичен електротранспорт", "Столичен автотранспорт", "Метрополитен", както и на Центъра за градска мобилност. Трябва да се дадат и указания за подобряване на контрола върху нередовните пътници. Досега всичко това се правеше от Центъра за градска мобилност.
Препоръките за преструктуриране на транспортните дружества трябва да са готови до 2 месеца след сключването на договора с консултанта.
Към кандидатите за изпълнители на обществената поръчка имаше изискване средният им годишен оборот за последните три години да е над пет милиона лева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg