EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пазарът отново е готов за по-рискови стратегии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазарът отново е готов за по-рискови стратегии

mail11:39 | 03.12.2009прегледи 652 коментарикоментари 0


За четвърта поредна година ЕЛАНА Фонд Мениджмънт печели наградата "Управляващо дружество на годината", след като се класира на първо място в годишната класация за пазара на взаимни фондове на в. Банкеръ. Един от първите фонд мениджъри застава начело на класацията всяка година от 2006 г. насам.
Класацията подрежда всяка година управляващите дружества на фондове въз основа на стойността на управляваните от тях активи, броя клиенти и броя управлявани фондове. Мартин Николов, изпълнителен директор на ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, заяви: "Нашият екип е много горд, че успя в най-трудните две години за българския пазар на взаимни фондове да задържи клиентите си и да запази активите под управление. Смятам, че пазарът вече се мобилизира и е време инвеститорите да се обърнат отново към по-рискови стратегии, за да се възползват от добър доход за своите спестявания в средносрочен план от поне 3 години."
Към 30 ноември 2009 г. активите в седемте фонда, управлявани от ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, възлизат на 41 717 476 лв.
В средата на 2009 г. сп. Business New Europe обяви един от фондовете на дружеството, ЕЛАНА Фонд Паричен Пазар, за "Най-добрият ниско рисков фонд 2009" в рамките на редовната годишна класация на фондовете, инвестиращи в регионите на Централна и Източна Европа, Кавказкия регион и Централна Азия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg