EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пазарът на труда на Острова - наситен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазарът на труда на Острова - наситен

mail14:40 | 14.08.2015прегледи 1267 коментарикоментари 0


Безработицата във Великобритания през юни стабилизира на нивото от предишния месец и сигнализира, че пазарът на труда сякаш вече достигна своята равновесна точка, показват последни данни на британската статистика ONS.

Нивото на безработица (според оценката на ILO – Международната организация на труда) през трите месеца до юни остана на нивото от трите месеца до май от 5,6 процентни пункта. В рамките на посочения период (трите месеца до края на юни) обаче, броят на хората без работа нарасна с 25 хиляди, след като през май беше отчетено първо повишение на безработицата в страната от периода януари-март 2013-а година.

Молбите за социални помощи при безработица във Великобритания отбелязаха през юли понижение с 4,9 хиляди при прогноза за повишение с хиляда и след повишение с 0,2 хиляди през юни (ревизия от предишна оценка за повишение със 7 хиляди). Молбите за помощи при безработица през седмия месец на годината стабилизираха на юнското ниво от 2,3 процентни пункта.

Средните седмични доходи във Великобритания (изключвайки бонусите) за трите месеца до края на юни, нараснаха на годишна база с 2,8%, съвпадайки с прогнозите и след аналогичен растеж през трите месеца до края на май, показват днешните данни на британската статистика, като това е най-солидният месечен ръст на доходите от февруари 2009 година насам.

В същото време обаче растежът на средните доходи (включвайки бонусите) за трите месеца до края на юни се забави изненадващо силно до едва 2,4% на годишна база при прогноза за повишение с 2,8% и след ръст през май с цели 3,2% на годишна база (най-солидно повишение на доходите от повече от пет години насам).

Днешните данни засилват вероятността, че пазарът на труда е достигнал равновесна точка, посочи Дейвид Фрийман от британската статистика ONS.

Британската лира реагира леко негативно на днешния доклад за състоянието на британския пазар на труда, понижавайки се за кратко до двудневно дъно от 1,5528 долара, преди обаче да отскочи обратно към 1,5575 нивото. В същото време еврото задълбочи своето възходящо движение, поскъпвайки към 4-седмичен връх от 0,7169 паунда.

източник:Финансов портал на БНР

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg