EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Пазарният текст за "Турски поток" у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазарният текст за "Турски поток" у нас

mail11:05 | 25.01.2019прегледи 764 коментарикоментари 0


Трите компании, които са проявили интерес към разширението на газопровода "Турски поток" на наша територия, не са регистрирали достатъчни количества, за да има икономическа изгода от осъществяването на проекта. Това е станало ясно след приключването на първия етап от пазарния тест, който се очакваше да определи дали проектът може да бъде икономически обоснован.

От “Булгартрансгаз“, която трябва да построи проекта за новия транзитен газопровод от турската до сръбската граница, обясниха, че за следващия етап са променили условията. Цената за резервиране на капацитета на тръбата ще бъде намалена, а същевременно срокът за това ще бъде увеличен от 15 на 20 години.

Общата стойност на проекта се очаква да е 2,8 млрд. лева. Още при обявяването на пазарния тест преди месец, изпълнителният директор на “Булгартрансгаз“ Владимир Малинов обясни, че тръбата ще се строи само, ако резулатите от пазарния тест са положителни и гарантират предвидените приходи от тръбата.

Условията на теста бяха критикувани още тогава от един от участниците, руската “Газпром Еспорт“, която заяви, че транзитните такси са много високи. Резултатите от следващия етап на пазарния тест ще станат ясни на 25-и януари съобщи БНР.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg