EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пазарите отново работят

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазарите отново работят

mail06:31 | 22.04.2020прегледи 9579 коментарикоментари 0


Кооперативните пазари и цветните борси отново са отворени. Те бяха затворени със заповед на здравния министър от 17-и до 19-и април заради струпване на много хора на едно място. Остават в сила всички противоепидемични мерки. Репортерът на БНР проверки как работи общинският пазар в Красно село.

Първият работен ден след отварянето на пазарите в Красно село работеха едва 30 търговци. Всички противоепидемични мерки се спазват, отчитат го и хората: 

"Чудесни са мерките. Няма работещи сергии, разстояние има, няма хора пазаруващи". Директорът на Пазар-юг Николай Попов обясни, че са в постоянна връзка с Националния оперативен щаб: 

"Изпращаме информация, какво е положението на пазара, снимки, видеоклипове. Фактът, че се отвориха пазарите, значи, че изпълняваме всичко, което трябва и в щаба видяха нашите усилия". 

Ще са необходими няколко дни, за да може пазарът да се съживи отново, каза още Попов. Цените на отделни продукти обаче са завишени чувствително. Българските ягоди се продават за 12 лв., а джинджифилът за 25 лв. за килограм. Търговците обясняват завишените цени на част от продуктите с повишеното търсене:

"Мисля, че има и спекула даже. Тази стока, не вярвам от Китай или откъдето и да е било, да идва на по-висока цена отколкото е била".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg