EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пазар "Красно село" ще се захранва със слънчева енергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазар "Красно село" ще се захранва със слънчева енергия

mail13:05 | 20.07.2016прегледи 4291 коментарикоментари 0


Скоро приключи един от етапите за обновление и модернизация на пазар " Красно село". Подменени са покривната конструкция и цялото осветление. Нови са и масите за сергийна търговия. Пазарът придоби съвсем различен облик и изглежда модерен. За разлика от други тържища е запазен духът на пазара и той работи още по-добре. С новото осветление разходите на "Пазари Юг" за ел. енергия на пазарната площадката са намалели почти пет пъти.

Именно тази редукция позволява преминаването към слънчева енергия. В момента "Пазари Юг" подготвя проект за постявяне на слънчеви панели върху покрива. Очаква се изпълнението да приключи в края на септември. Проектът ще бъде финансиран по програма за енергийна ефективност. Скоро се очаква да започне и подмяната на част от павилоните на пазара, за което има решение на Столичен общински съвет.

"Пазари Юг" ЕАД е общинско дружество. Въпреки, че изплаща загуба от над 1 млн. лв. на влятото в него друго общинско предприятие "Озеленяване" ЕАД, дружеството реализира печалба от почти 900 хил. лева за 2015г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144