EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Павлова скастри кмета на Перник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Павлова скастри кмета на Перник

mail16:30 | 10.12.2012прегледи 599 коментарикоментари 0


Призовавам кмета на Община Перник Росица Янакиева да обърне внимание на снегопочистването на републиканския път към Радомир, защото обработването на този път е задължение на общината. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която присъства на отварянето на ценовите оферти за строежа на Лот 2 „Дупница – Благоевград” на автомагистрала „Струма”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. През последните няколко дни този път тенденциозно не се поддържаше, заяви министърът.

По думите й, според Закона за пътищата, Агенция „Пътна инфраструктура” отговаря за поддръжката и зимното почистване на всички държавни републикански пътища с общ размер 20 хил. км. За останалите 20 хил. км от пътната мрежа, които са общински пътища или републиканските пътища, които преминават през населени места, отговарят самите общини, обясни Павлова. Като причина за неподдържането на този път Община Перник посочва липсата на средства, което, според министъра, е нелогично, заради добре почистените общински улици. За всички граждани няма значение кой отговаря за снегопочистването. Пътят е един, животът на хората е важен и ние не можем да приемем, че републикански важен път тенденциозно няма да бъде поддържан, заяви регионалният министър и посочи, че ако Община Перник не възстанови обработването на републиканския път към Радомир, Агенция „Пътна инфраструктура” ще потърси правата си по съдебен път.
По думите на Павлова - накрая на сезона със сигурност ще има санкционирани снегопочистващи фирми и те ще бъдат безкомпромисно наказани.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg