EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още неизвестни за атентата в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още неизвестни за атентата в Бургас

mail14:45 | 20.07.2012прегледи 1101 коментарикоментари 0


Нов свидетел дава добър словесен портрет на терориста, взривил автобус на бургаското летище и убил петима израелски туристи и български гражданин, каза окръжният прокурор Калина Чапкънова.
Властите в България и Швеция опровергаха съобщенията, че терористичният акт на летището в Бургас е извършен от шведския гражданин Мехди Гезали, съобщава израелският вестник "Аарец".
По-рано се появи информация, че кървавият терористичен акт е дело на 36-годишния шведски гражданин Мехди Гезали, който има алжирски и финландски корени. В периода 2002-2004 той е лежал в затвора в американската военна база Гуантанамо, съобщава РИА "Новости".
Шведската информационна агенция ТТ, позовавайки се на официални източници, съобщи, че Мехди Гезали няма нищо общо. Българските официални лица също заявиха пред телевизия ABC, че Гезали не е извършителят на терористичното нападение.
У терориста е намерена фалшива шофьорска книжка на името на американския гражданин Жак Фелипе Мартен.
Международната полицейска организация Interpol реши да изпрати екип сътрудници у нас. Екипът е сформиран по молба на България. Операцията носи името "Incident Response Team".
Вчера от паркинга на летище Бургас бе изнесен и взривеният автобус, който е напълно унищожен. Вътрешният министър Цветанов съобщи, че са назначени няколко експертизи, събрани са части от тялото, назначени са ДНК експертизи на атентатора.
До този момент никой не е поел публично отговорност за жертвите на атентата. В сила остават засилените мерки за сигурност на всички аерогари в страната, жп гари, пристанища, метро. Бургаското летище вече работи и изпълнява редовни полети, но остават засилените мерки за сигурност, както и на всички летища, гари и автогари в страната. /БГНЕС
 

МВР разпространи снимки на взривения автобус.


Тагове: Бургас, атентат
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg