EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още измислици за българите във Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още измислици за българите във Великобритания

mail11:45 | 16.01.2013прегледи 496 коментарикоментари 0


Някои кръгове в Консервативната партия във Великобритания преекспонират отварянето на пазарите на труда за български граждани в края на 2013 г., коментира Ивайло Калфин по повод  изявление на пореден министър в Лондон за рисковете от нахлуване на българи и румънци на острова. Това съобщи пресслужбата на Калфин. "Не приемам стигматизацията на българските граждани и употребата им за вътрешнополитически цели", заяви българският евродепутат в Страсбург. Британският секретар на общностите и местната власт Ерик Пикълс предупреди, че е възможен недостиг на жилища заради очаквания наплив в края на годината, когато изтичат ограниченията за достъп до трудовите пазари в ЕС. Общинските власти вече се подготвяли за голяма вълна от пришълци от двете държави.

Според Калфин нито едно опасение за натиск върху британските социални системи или пазара на недвижими имоти във Великобритания от страна на българите, работещи и учещи в Обединеното кралство не се е оправдало. "Ще продължавам да следя за спазването на европейското право и ще настоявам за точни оценки за прилива на граждани на България във Великобритания след 2007 г., за работещите наши сънародници и за имащите проблеми със законодателството, в сравнение с другите европейски членки от Централна и Източна Европа", добави българският евродепутат. В същото време Ивайло Калфин насърчи усилията на британските власти, които чрез посолството си в София информираха, че ще наемат допълнителен персонал, за да ускорят разглеждането на молбите за разрешителни за достъпа до трудовия пазар на български граждани.
Ивайло Калфин беше сред първите политици, алармирали за създаването на пречки пред българи, търсещи работа във Великобритания, отбелязват от неговия офис. Той сигнализира
Европейската комисия за проблема като през юни отправи питане към еврокомисаря по социалните въпроси, а през октомври постави въпроса и от трибуната на Европейския парламент.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg