EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Още една скоростна отсечка с Акт 16

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още една скоростна отсечка с Акт 16

mail06:30 | 14.05.2016прегледи 1233 коментарикоментари 0


Жп отсечката Димитровград – Симеоновград с дължина от 23 км (31 км разгъната дължина на железния път) вече има Акт 16. Тя е част от проекта за модернизация на жп линията Първомай – Свиленград.  Така, общата дължина на рехабилитираните железопътни участъци (Любимец-гръцка граница и Димитровград-Симеоновград), които ще бъдат пуснати в експлоатация е 38 км (55 км разгъната дължина).

Двете жп отсечки са част от проект „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив - Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай - Свиленград“, който е на обща стойност 424 млн. лева. Жп участъкът Любимец – гръцка граница е с дължина 15 км (24 км разгъната дължина на железния път) единична електрифицирана жп линия. Жп участъкът Димитровград – Симеоновград е с дължина 23 км (31 км разгъната дължина железен път) единична електрифицирана жп линия.

Основна цел при реализирането на проекта е постигане на пълна оперативна съвместимост и достигане на скорости от 160 - 200 км/ч. Спецификите на планинския терен, през който преминава железопътната линия позволяват да се достигне скорост от 200 км/ч единствено в участъците без завои. Към днешна дата, се разработват различни варианти за закупуване на нов подвижен състав, който да достига проектната скорост. 

В рамките на проекта се модернизират жп гарите - Димитровград, Нова Надежда, Симеоновград, Любимец, Свиленград и Харманли. Изградени са две нови тягови подстанции в Свиленград и Симеоновград, а тяговата подстанция в Димитровград е разширена. Изградени са електронни вагонни везни в гарите Харманли и Свиленград. В урбанизираните територии са монтирани шумозаглушителни огради.

Съобщението е на МТИТС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg