EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още дарения от компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още дарения от компании

mail11:15 | 10.04.2020прегледи 9646 коментарикоментари 0


Kaufland България ще дари 10 000 лева на Българска хранителна банка (БХБ). Със средствата компанията ще подпомогне дейността на първата и единствена организация у нас, която в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните събира и складира хранителни продукти с кратък срок на годност и ги разпределя до хора в нужда с помощта на мрежа от партньорски организации. От създаването й през 2012 г. хранителната банка дава възможност на компаниите в страната да даряват излишна и годна храна, която иначе би била изхвърлена. Месечно дейността на банката обхваща около осем хиляди българи от уязвими групи. По данни на организацията до 2020 г. с нейна помощ от унищожаване са спасени над  2 000 тона храна за над 4,7 милиона лева.

--------------------------------

Платежният и картов оператор БОРИКА направи дарение на Университетската болница „Света Марина“ в Плевен в размер на 36 000 лева. С дарената сума болницата ще закупи респираторен вентилатор за интензивни грижи, производство на утвърден немски концерн.

УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен е определена като едно от лечебните заведения в страната, в които ще се извършва лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. В отделен корпус на болничното заведение е обособено и оборудвано отделение, което разполага с 28 легла за лечение на пациенти с коронавирус. Към днешна дата лечебното заведение разполага с 4 респираторни апарата, които са недостатъчни за обслужване на очакваното количество пациенти.


Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България обединиха усилия и създадоха фонд „Обединени срещу COVID-19“ за подкрепа на местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса. Фондът ще финансира на проекти за преодоляване на здравни и на социалните аспекти на епидемията.

За средства от „Обединени срещу COVID-19“ могат да кандидатстват лечебни заведения, граждански организации, читалища и социални предприятия от цяла България. За целта те трябва да попълнят електронен формуляр, достъпен на специално създадения интернет сайт: www.United4BG.org. Крайният срок за подаване на документи за първия кръг на финансиране на проекти е 16 април 2020 г.

Фондът ще финансира инициативи в подкрепа на засегнати от кризата уязвими групи хора - медицински персонал, хора с увреждания, възрастни, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и др.

815 000 лева вече са събрани в „Обединени срещу Covid-19” благодарение на щедрите дарители: Фондацията на Кока-Кола, Фондация „Америка за България“, КонтурГлобал Марица Изток 3, NEPI Rockcastle, Фондация „Лъчезар Цоцорков“, ИНГ Банк Н.В., Ситибанк, УниКредит Булбанк, TELUS International Europe, Цецка и Гроздан Караджови, Светозар Георгиев, Фондация „Тръст за социална алтернатива“, ЕЙ И ЕС – 3С Марица Изток 1, Парафлоу Комуникейшънс, Майлан, Фондация „Благотворител“, AIG Europe S.A. (Bulgaria branch), Фадата, Росен Иванов, Красимир Ненов и Тайтън Машинъри България.


Теленор дари 20 компютърни конфигурации на сдружение „Граждански инициативи – гр. Ловеч“, което работи пряко с деца и младежи от Центровете за настаняване от семеен на територията на Община Ловеч. С тези компютри подрастващите ще могат да продължат успешно обучението си в условията на дистанционните учебни занятия наложени от мерките за борба с коронавируса. Компютърните конфигурации предоставени от Теленор, включват компютри, монитори, клавиатури и мишки и са подходящи за пълноцено участие на децата в учебния процес. 

Миналия месец Теленор направи дарение на стойност от приблизително 200 000 лв. за част от медицинското оборудване на ново отделение за интензивно лечение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, в което ще се лекуват болни от COVID-19. 


Дръжки на врати, компютри, санитарните възли, работни плотове, седалки – често докосвани повърхности в сградата на Ректората на Медицински университет - Пловдив бяха хигиенизирани вчера с двукомпонентен течен дезинфектант Liquid Guard /Ликуид Гард/ за дълготрайна защита от вируси, микроби и бактерии. Немският нанопрепарат №1 срещу вируси бе предоставен безплатно от фирмата-вносител „Нано Коут“. 1 000 лева е стойността на дарението.

България е една от 4-те страни в света, в която е разрешено официално да се използва антибактериалния и антивирусен продукт Liquid Guard, който защитава повърхностите минимум 1 година. Същият спечели наградата за иновативен продукт номер 1 на Германия за 2019 г. в областта „Хигиена и антимикробна защита". Liquid Guard е изобретен и произвеждан от немската компания Nano Care AG Deutschland, съвместно с Института за нови материали „Leibnitz“ Saarbruecken. 

Уникалността му се състои в това, че веднъж нанесен върху дадена повърхност, дълготрайността му на въздействие е минимум 1 година, с 99,9% унищожаване на бактерии, гъбички, плесени. Тестовете в немски лаборатории доказаха, че „Ликуид Гард“ унищожава и вирус Инфлуенца Тип А и SARS - тежкият остър респираторен синдром коронавирус 2 /много епидемиолози свързват Covid-19 със SARS/. В момента се провеждат тестове за Covid-19, за които се очаква публикуване на резултати до дни.

 

Втората, основна характеристика на продукта, която го отличава от другите, е начинът му на действие. Нанопокритието от аморфно стъкло създава върху повърхностите слой от милиони положително заредени остриета, които привличат и пробиват отрицателно заредените клетъчни мембрани на микроорганизмите и ги унищожават чисто механично - елиминация без създаване на резистентност. Продуктът създава изключително твърд, защитен слой върху всякакви повърхности, който не може да бъде премахнат по никакъв начин, освен абразивно, което допринася за дълготрайния му ефект от над 1 година. Liquid Guard /Ликуид Гард/ се предлага онлайн в удобни за ползване у дома и офиса пулверизатори от 30 мл, достатъчни за покриването на 12 кв./м площ.

Примерни повърхности и зони за употреба на Liquid Guard: бюра, работни плотове, клавиатури на компютри, лаптопи и банкомати, мобилни телефони, таблети, а така също подове, стени, бани и санитарни възли в апартаменти, обществени и промишлени сгради, болници, училища, детски градини, социални домове, обществен транспорт и др. Защитавайки всички тези повърхности, той ограничава използване на други почистващи и дезинфекциращи препарати. Така се спестяват допълнителни средства за дезинфекция. Веднъж нанесен Liquid Guard, почистването след това може да се извършва само с чиста вода.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg