EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още 4 фирми в клъстер Русе+

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още 4 фирми в клъстер Русе+

mail14:12 | 11.01.2017прегледи 5015 коментарикоментари 0


Нови четири фирми се включиха в създаденото в края на миналата година Сдружение „Бизнес и иновационен  клъстер Русе+”.  Новото попълнение се официализира на проведеното общо събрание, което завърши късно вчера вечерта под  председателството на доц. Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе. С пълно болшинство бяха одобрени подадените четири заявления на водещи иновативни фирми в русенската икономика.

Основната тема на общото събрание  беше свързана с отворената процедура  BG16RFOP002-2.009„Развитие на клъстери в България” по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г. Диана Аврамова от Областния информационен център представи допустими бенефициенти, дейности, разходи и други изисквания, които трябва да бъдат съобразени при разписване на проектните предложения.

Инж. Тодор Радославов, един от учредителите на Клъстера докладва резултатите от посещение си в завод „Агрополихим” в Девня относно съществуваща идея за внедряване на иновативна технология.

Беше повдигната темата за качеството на средното образование, необходимостта от нов тип кадри и от хармонизиране на обучението им със съвременните бизнес изисквания.

В края на заседанието членовете и гостите на Клъстера решиха да се включат в предвиденото за периода 20-25 януари заседание на областната комисия по образование във връзка с предстоящия държавен план-прием за учебната 2017/2018 г.

Източник: Областна администрация Русе


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg