EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Очаквания за повече туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Очаквания за повече туристи

mail15:08 | 20.10.2021прегледи 577 коментарикоментари 0


Има много голям интерес към България. Имаме два пъти повече туристи от миналата година, но сега зимният сезон е още по-щастлив, тъй като ще бъдат възстановени полетите с Великобритания и Русия, където има още по-голям интерес. България остава конкурентна. Това коментира директорът на Института по оценки и анализи на туризма Румен Драганов.

По думите му, очаква се увеличение на цените с 11-13%.

Туристът избира дестинация, която му харесва, на базата цена-качество, категоричен е експертът.

Ние помолихме да се съобщава в данните за заразени процентът на ваксинирани. 95% от ваксинираните нямат никакъв проблем, проблемът е в останалите. Поздравления за правителството, което устоя да нямаме локдаун, което е пълна глупост, допълни експертът.

Всеки ръст в цените на енергията вече се отразява в офертите за почивка през зимата, отчитат и туроператорите.

Още по-мощно ръстът в цените на тока ще се усети на ски пистите. А това допълнително ще оскъпи зимната ни почивка, изчисляват концесионерите в курорта.

В Банско бизнесът също отчита новите, по-високи, разходи. Финалните сметки ще са готови в началото на сезона. Но отсега едно е ясно: ски услугата и тук тази зима ще е по-скъпа.

И в Пампорово готвят по-високи цени на ски картите. Нощувките в курорта също ще поскъпнат. Но и тук финалните сметки предстоят.

Новите сметки при хотелиерите вече се отразяват са 20% отгоре, отчитат туроператорите.

"Очакванията ни са добри - да се случи, да има сезон и да реализираме по-добри доходи", коментира Зорка Тамбукиева, собственик на хотел в Банско.

По думите й, засега няма особено голям брой ранни резервации, туристите предпочитат по-скоро офертите в последната минута.

Ние нямаме нищо против мерките и да се случват за запазване здравето на хората. Трябва да бъдат обаче диференцирани, допълни хотелиерът./https://business.dir.bg/


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886