EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Очаква се спад на произведените коли в UK

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Очаква се спад на произведените коли в UK

mail07:40 | 31.03.2020прегледи 9194 коментарикоментари 0


Епидемията от коронавирус ще намали британското производство на автомобили във Великобритания с над 15 процента тази година. Този спад може да бъде и още по-голям, ако заводите останат затворени с месеци. За това предупреждава браншова организация, която призовава правителството за ще действия, предаде Ройтерс.

Секторът, който е най-големият износител на стоки от Великобритания, дава работа на над 800 000 души, като Ягуар Ленд Роувър (Jaguar Land Rover) и Нисан (Nissan) произвеждат повече от половината коли в страната в заводи в Центрана и Северна Англия, предава БТА.

Пандемията затвори фабриките и засега е неясно кога ще могат да заработят отново на фона на усилията на правителството да ограничи разпространението на вируса.

Вече се очакваше годишното производство леко да се свие до 1,27 милиона единици тази година, но сега ще спадне до 1,06 милиона, допускайки, че Великобритания си осигури сделка за нулеви мита с ЕС, която да влезе в сила от 1 януари 2021-а, посочва Британската асоциация на производителите и търговците на автомобили (БАПТА - SMMT).

"Последиците биха могли да са доста по-сериозни, ако кризата, следователно и спирането на работата, продължат с месеци, а не със седмици", алармира сдружението.

"Ако трябва да запазим този сектор жив и в позиция да помогне на Великобритания да се изправи отново на крака, спешно се нуждаем от отпускане на финансиране, допълнителни мерки за облекчаване на натиска върху паричния поток и яснота как ще работят мерките в подкрепа на заетостта", подчертава главният изпълнителен директор на БАПТА Майк Хос.

Автомобилостроителите се надяват да наваксат част от пропуснатото търсене в зависимост от това колко бързо могат да възобновят дейност. За първите два месеца на годината производството на коли бележи спад от 1,5 на сто на годишна основа


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965