EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Очаква се слаб круизен сезон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Очаква се слаб круизен сезон

mail08:00 | 08.05.2016прегледи 1237 коментарикоментари 0


Слаб круизен сезон се очаква през тази година. Основната причина са последните атентати в Истанбул, които са отказали големите компании от маршрутите на Черно море. Първият кораб хвърли котва на Морска гара - Бургас. "Коста Неоромантика" с около 1500 пасажери акостира в Бургас, след като в последния момент е отказано посещението в Истанбул, уточни директорът на порта Диян Димов:

След събитията в Истанбул в началото на тази година опасността въобще корабът да не влезе в Черно море беше повече от 100 процента. И това е първият кораб, който пропуска абсолютно всички турски пристанища и не посещава Пристанище Истанбул. Корабът идва директно от Миконос, след Бургас единствено ще посети Констанца в Черно море. За американските оператори от две години руските и украинските пристанища не влизат като дестинация, добави Димов. До края на годината се очакват едва осем кораба, но при подобряване на обстановката е възможно за следващата година ситуацията да се нормализира. 

Туристите са основно от Европейския съюз, пояснява туроператорът Владимир Караджов, който също очаква много слаб сезон: 

Последната спирка преди нашите пристанища, българските, е Пирея, а от Пирея до Черно море разстоянието е доста дълго и круизните компании не могат да си позволят да разхождат кораби, без да спират никъде от Пирея до Черно море. Туристите посещават основно Несебър, Котел и Жеравна. Някои от тях не бяха чували нищо за страната ни, а един швейцарец остана изненадан, че не сме в Шенген. Средно един турист оставя по 100-150 евро за прекарания ден у нас./БНР

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg